Despre Tractari Auto ASV

Despre Tractari Auto ASV

Despre noi: Tractari Auto ASV

Numele meu este Ciausu Alexandru, am 33 de ani si sunt din Bucuresti. Sunt administratorul firmei Tractari Auto ASV. Am fondat aceasta companie in anul 2017.

De multe ori am fost intrebat de clienti si de apropiati de ce am ales acest domeniu? Am ales Tractarile Auto, deoarece am fost de mic pasionat de masini. Dar si de modul de transport al acestora. De altfel, imi place sa lucrez cu oamenii. Avand o experienta in domeniul vanzarilor de peste 15 ani.

Experienta dobandita in vanzari ma ajuta foarte mult si in acest domeniu, TractariAuto. Imi place sa ajut oamenii, imi plac masinile si o fac cu placere, seriozitate si profesionalism.

In acest domeniu intampinam zi de zi situatii diferite, in care masinile au defectiuni tehnice diverse. De multe ori le-am putut remedia la fata locului iar conducatorul auto si-a putut continua drumul.

Sunt cazuri in care masinile sunt implicate in accidente rutiere cu avarii minore sau chiar majore. Indepartarea de pe carosabil a acestora sau ridicarea pe autoplatforma necesita mai mult timp de desfasurare si proceduri speciale.

Motto-ul nostru este simplu : Multumirea clientilor nostri, succesul afacerii noastre!

Proceduri si tehnici de Tractare/Remorcare al autoturismului

Indiferent de situatie sau complexitatea problemei, noi facem tot posibilul pentru ca autovehiculul sa fie transportat in siguranta. Oriunde este nevoie. In primul rand, ne intereseaza starea de sanatate a clientului. Despre asta am sa va vorbesc mai jos intr-o rubrica dedicata acestora.

Tractari Auto ASV BUCURESTI

In cazurile in care vehiculului i-a fost rupta una sau mai multe roti, folosim carucioare speciale pentru acestea. Pentru ca vehiculul sa poata fi ridicat pe platforma cu usurinta. Dar si pentru a nu-i provoca alte pagube.

In cazul in care autovehiculul are cutia de viteze automata; procedurile de decuplare sunt specifice. Ca si in cazul in care frana de mana a masinii este electrica.

Modul de desfasurare si procedurile in Tractarea masinilor

Tractarea AUTO incepe din momentul discutiei telefonice cu clientul. In care ne spune despre ce avarie sau problema este vorba. Intotdeauna incercam sa aflam locatia exacta a autoturismului. Sau o facem in drum spre client pentru a castiga timp.

Din momentul apelului telefonic, sfatuim clientii sa puna in functiune luminile de avarie. In cazul in care acestea mai functioneaza si nu exista vreo defectiune electrica.

De asemenea, ii sfatuim sa instaleze pe carosabil, in fata/spatele autoturismului, pe aceeasi banda de circulatie, triunghiurile reflectorizante. Distanta acestora este de cel putin 30m de autoturism. Astfel sa poata fi observate din timp de ceilalti participanti la trafic care se apropie de vehiculul avariat.

Un alt aspect important este ca pasagerii sa astepte in afara masinii acestora si sa astepte sosirea Autospecialei noastre. Imediat ce aceasta a ajuns, ei vor putea urca in masina de tractari. Odata ce autovehiculul lor a fost preluat si asigurat.

Avem grija intotdeauna ca masina tractata sa nu fie avariata si de noi, cum am auzit ca s-a mai intamplat in cazul altor companii.

Alegem cel mai eficient si sigur mod de ridicare pe Autoplatforma a acesteia.

Masina este tractata pe platforma cu ajutorul troliului electric din dotarea autospecialei. Acesta are un cablu din otel, cu diametrul de 10 mm si o putere de tractiune de pana la 7 t.

Ulterior, asiguram toate cele 4 roti ale masinii. Pentru asta se folosesc chingi speciale pentru fixarea anvelopelor de platoul autoplatformei. Ele sunt perfect proiectate pentru strangerea permanenta a vehicului. Dar si pentru protectia acestuia pe tot parcursul deplasarii.

Ashville Cars Trans ofera un mod calm si prudent de condus. Siguranta clientilor si a masinii transportate este cel mai important factor pentru noi. De acest proces de ridicare al masinii se ocupa doar profesionistii nostri.

Tractari Auto ASV BUCURESTI

Nu dorim si nu obisnuim sa implicam clientii in aceasta procedura, din motive profesionale. Consideram ca odata ce clientul a apelat la firma noastra de tractari auto, ne ocupam de intreg procesul.

Interactionarea cu clientii Tractari Auto ASV

Asa cum am promis mai sus, vom vorbi si despre clienti si modul de interactionare. Un aspect important este modul de comunicare intre clienti si firma de prestari servicii. Iar noi tinem foarte mult la aceste aspecte. Respectam clientul si mai ales ceea ce facem.

Intotdeauna tratam discutiile si situatiile cu foarte mare seriozitate, iar clientii nostri apreciaza si ne multumesc de fiecare data pentru asta.

Gandim, lucram si ne comportam ca niste profesionisti. Pentru ca asta vrem sa fim si sa facem pentru tot restul carierei noastre.

Masinile noastre sunt tot timpul curate, pregatite de drum si echipate pentru orice fel de interventie.

Au fost cazuri cand in anumite situatii clientul nu avea bani suficienti pentru serviciul prestat. Noi am fost intelegatori si am tratat situatia ca pe o reducere de pret. Pana la urma, suntem oameni si trebuie sa ne ajutam si sa mai lasam unul de la celalalt. Nu totul se rezuma la bani, iar omenia este nepretuita.

Desigur, sunt clienti care ne lasa bani in plus. Peste valoarea stabilita initial. Majoritatea clientilor, sunt atenti la modul in care le preluam autovehiculul; cum procedam si il asiguram. Apoi sunt incantati de intretinerea masinilor noastre. Atat la exterior, dar mai ales in interior. Multi ne si spun ca nu se asteptau ca o masina ce transporta alte masini sa fie curata. Ca o masina destinata transportului de persoane (autocar).

Oferim clientului nostru confort si siguranta. Atat lui, cat si autoturismului sau.

Nu ezitati in a testa serviciile noastre. Va oferim calitate maxima, la cele mai bune preturi din Romania: Tractari Auto ASV.

Drumuri cu bine!

Tractari auto la cel mai bun pret din Romania

Tractari auto la cel mai bun pret din Romania

TRACTARI AUTO 2019-2020 realizate profesionist si de oameni cu experienta.

Sa incepem cu inceputul: Tractarea auto din punct de vedere legal.

Iata de ce trebuie sa apelati doar la firme specializate in tractari auto-moto, pentru a va pune in siguranta atat masina, dar si pe dumneavoastra.

Tractarea auto trebuie sa fie realizata dupa codul rutier, pentru respectarea normele de siguranta pe drumurile publice.

Ati incercat in zadar pornirea masinii si ati hotarat sa impingeti sau sa tractati masina la sufa? Va prezentam in continuare cateva aspecte din punct de vedere legal.

Ce spune legea si ce trebuie sa luati in calcul atunci cand tractati masina avariata sau defecta.

Tractari auto ASV

Tractari auto – trebuie realizate profesionist si de catre oameni cu experienta: Ashville Cars Trans

a. Evaluati corect starea tehnica a masinii.

Ati fost implicat intr-un accident? Aveti o defectiune care nu se poate remedia in locul unde va aflati? Ati ramas fara curent in baterie sau fara combustibil? Ati alimentat cu un combustibil gresi sau din orice alt motiv masina nu mai porneste?

b. Daca in urma accidentului aveti defectiuni la sistemul de directie sau la mecanismul de franare…Nu puteti remorca masina decat apeland la o firma specializata in tractari auto ce va poate ajuta in acest sens, iar in acest caz in masina remorcata nu trebuie sa se afle nici o persoana. In Bucuresti, dar si in alte orase puteti apela la tractariautoasv.ro. Suntem disponibili NonStop la telefon 0729.129.037 . Oferim clientilor servicii de cea mai buna calitate 24/24.

Chiar daca multi conducatori auto au uitat acest aspect. Tractarea unei masini pe drumurile nationale este reglementata prin lege.

Tractari Auto Bucuresti si oriunde in tara.

Mai mult, legea prevede ca in cazul in care ramai in pana cu masina, sau daca nu mai poti duce mai departe auto/remorca, esti obligat sa eliberezi cat mai repede zona carosabila. Asadar, trebuie sa fii mereu pregatit si pentru astfel de situatii.

Tractari auto 2019-2020 trebuie realizate profesionist si de catre oameni cu experienta: Ashville Cars Trans

Mai trebuie sa stiti ca tot legea prevede ca pe timp de noapte sa semnalizati autovehiculul. Daca nu puteti scoate masina de pe carosabil si nici nu o puteti duce langa bordura, sunteti obligati ca pe langa sistemele de iluminare de avarie. Sa aveti postat in fata si in spatele masinii triunghiuri reflectorizante. . Chiar daca aveti sistemul de iluminare defect la masina ce necesita tractare.

Acestea trebuie pozitionate la o distanta de cel putin 30 de metri, iar daca luminile de avarie nu functioneaza, ar trebui sa aveti la indemana o lanterna portabila. Sa fie cu lumina intermitenta de culoare galbena, iar aceasta trebuie asezata in spatele autovehiculului.

De asemenea, codul rutier prevede cum si cine poate asigura tractarea masinilor ramase in pana. E de stiut ca doar firmele specializate in tractare auto pot remorca alte autovehicule. Cele cu masa mai mare decat cea proprie, in rest acest lucru este interzis.

Remorcarea se poate face cu ajutorul unei bare rigide metalice. Ce nu va depasi patru metri. In cazul in care sistemul de directie si franare sunt intacte. Se poate folosi si o legatura flexibila. Dar aceasta trebuie sa fie omologata si nu trebuie sa depaseasca 3-5 metri. Indiferent de sistemul folosit la tractare, acesta va fi cuplat la elementele constructive. Cele special create pentru acest scop de catre constructorul autovehiculelor.

Tractari auto 2019-2020 trebuie realizate profesionist si de catre oameni cu experienta: Ashville Cars Trans

Chiar daca pare de bun simt… Multi conducatori auto nu stiu ca in cazul in care autovehiculul lor este remorcat, acesta nu poate sta in masina pe perioada remorcarii.

Evident ca daca apelati la o firma de tractare auto specializata, aceste lucruri sunt cunoscute. In plus, este mereu loc si pentru sofer sau pentru persoanele ce se vor afla in masina… in momentul in care s-a apelat telefonic la firma respectiva: tractariautoasv.ro

Tot la categoria de informatii importante si de stiut… Este si faptul ca se interzice remorcarea unei masini neinmatriculata sau inregistrata. De asemenea, pe polei sau gheata este interzisa remorcarea. Dar si transportul in astfel de situatii se poate face doar pe platforma auto.

Cel mai bine pentru dvs. este sa apelati la firme specializate in tractari auto, pentru a va pune in siguranta atat masina dar si pe dvs.

In final, va amintesc ca legea prevede si ce categorie de permis trebuie sa aveti atunci cand efectuati o remorcare. Fiind interzis sa efectuati o astfel de operatiune daca masina care trage + masina remorcata, depasesc ceea ce este specificat in permisul de conducere.

De exemplu, daca aveti dreptul sa conduceti autovehicule cu masa totala ce nu depaseste 3.500 kg, iar dvs. aveti o masina ce are masa totala de 2500 de kg, nu veti putea tracta de exemplu o Dacia Logan.

Va dorim drum bun si calatorii fara evenimente! In cazul in care aveti nevoie de tractari auto, apelati cu incredere la Ashville Cars Trans!

 

igienizare auto auto cu ozon sector 4

Igienizare auto – Tratament cu ozon

Igienizare auto – tratament cu ozon. Atunci cand achizitionati un vehicul uzat, una dintre cele mai mari probleme pe care le veti gasi este mirosul nedorit incorporat in tapiterie, covoare și plafon, mai ales dacă ați cumpărat o mașină pentru fumători.

Poate fi dificil de eliminat, mai ales atunci când mirosul s-a îmbibat practic în țesătură. Puteți încerca să șamponați materialul, dar acest lucru nu vă va ajuta întotdeauna, deoarece este posibil să nu puteți ajunge suficient de adânc pentru a obține eliminarea mirosului neplăcut.

Acesta este un moment în care tratamentul cu ozon pentru mașină intră în joc. Va trimite ozon (O3) adânc în fiecare crăpătură, lichidând acești compuși mirositori care nu au putut fi spălați.

În acest articol, veți afla ce este tratamentul cu ozon auto, cum funcționează si beneficiile acestuia.

miros urat in masina
tratament auto cu ozon

Ozon: Definiție

Ozonul este denumit purificatorul naturii. Este evident la malul mării, în pădurile tropicale și după furtuni. Termenul ozon este derivat din cuvântul grecesc „ozien” care înseamnă – a mirosi.

Acesta reprezintă 20% din aerul pe care îl respirăm în fiecare zi. Este creat atunci când una dintre aceste forțe determină divizarea oxigenului în doi atomi separați.

Atomul eliberat se atașează apoi la o moleculă de O2, recombinându-se pentru a produce ozon. In a fost folosit în ultimul secol pentru a elimina o gamă largă de mirosuri în multe aplicații.

Igienizare auto – Tratament cu ozon

Ce este tratamentul cu ozon pentru mașini?

Este utilizarea O3 (ozon gazos) pentru a elimina virușii, bacteriile și desigur, mirosurile neplacute. Este de asemenea cea mai utilizată metodă de eliminare a fumului de țigară în prezent.

Procesul este simplu -specialistii nostrii vor plasa un generator de ozon în mașină pentru o perioadă de timp desemnată, în funcție de puterea mirosului.

Pe măsură ce gazul pătrunde în vehicul, mirosul este neutralizat și orice virus și bacterie este ucis. De aceea, tratamentul cu ozon este cea mai bună tehnică pentru îndepărtarea mirosurilor încăpățânate.

Ozonul pătrunde in tapițerie, guri de aerisire și ajunge în toate spațiile și colțurile pe care nu le puteți curata/dezinfecta.

Tratament Auto cu Ozon
tratament auto cu ozon

Igienizare auto – Tratament cu ozon

Cum functioneaza igienizarea cu ozon in masina?

Acest proces funcționează prin trimiterea luminii UV cu lungime de undă specifică la atomii de oxigen. Generatorul de ozon va fi plasat în mașină atât timp cât este necesar pentru a elimina orice miros. Dar, de obicei, nu mai mult de o oră.

tratament auto cu ozon
mirosuri urate in masina

Mirosurile de țigări și animale de companie sunt deosebit de dificil de îndepărtat, deoarece compușii chimici mirositori pot pătrunde adânc în căptușeală și tapițerie.
Ozonul este un gaz care se va disipa după aproximativ o jumătate de oră după tratament, deci nu există niciun risc de expunere la sănătatea dumneavoastră. Foarte important este sa se inlocuiasca filtrul de polen al masinii inainte de a ozoniza masina. Tot la service-ul nostru AA  Auto Repair va putem reconditiona ventilatorul de habitaclu, electroventilatorul motorului chiar si inlocuirea caloriferului de caldura si alte servicii auto.

Beneficii

7 beneficii ale tratamentului cu ozon pentru mașini.

Cel mai eficient mod de a elimina permanent mirosurile provocate de mucegai, fum, mirosul corporal și mirosurile animalelor de companie;
Această metodă, de obicei parte a serviciului de detaliere interioară, rezolvă mirosurile cauzate de scurgeri, inclusiv vărsături, lapte, miros corporal, urină, fecale și alte substanțe murdare care conțin bacterii care provoacă un miros deranjant.

tratament auto cu ozon
tratament auto cu ozon

 • Acesta extermină gazele jignitoare care sunt sursa a tot ceea ce mirosim.
 • Spre deosebire de multe alte metode de dezodorizare, ozonul caută de fapt și distruge gazele cu probleme.
 • Va reacționa cu contaminanți din aer, apă, țesături și pe alte suprafețe ale pereților și tavanelor.
 • Foarte util atunci când sursa mirosului urât este ascunsă în spatele unui panou sau este inaccesibilă.
 • Acest tratament distruge imediat toate tipurile de microorganisme.
 • Ozonul nu maschează mirosurile, dar oxidează și ucide cauza mirosului.
 • Cu această tehnică de curățare, vehiculul dvs. va mirosi proaspăt, la fel ca un miros nou al mașinii.

Igienizare auto – Tratament cu ozon

Cum se desfasoara igienizarea auto cu ozon ?

Așa cum s-a spus mai sus, animalele de companie, mâncarea și băuturile vărsate sau băuturile pot provoca o duhoare dezgustătoare. Bacteriile se răspândesc, iar mirosul va deveni mai intens dacă nu îl curățați imediat.

Pe scurt, iată cum detalierii auto profesioniști folosesc aparatul cu ozon pentru mașini.

Primul pas este curățarea mecanică și chimică a vehiculului. Cu cât rămâne mai puțin în urmă, cu atât va fi mai eficient ozonul.
Apoi, scoateți toate lucrurile și aspirați vehiculul.
Este extrem de important să fii absolut sigur că nu există animale sau oameni în interiorul mașinii.

Igienizare auto – Tratament cu ozon

Se aseaza mașina de ozon în interiorul vehiculului sau utilizați un furtun pentru a sufla ozonul din interiorul vehiculului prin fereastră.
Rulați mașina între 30 de minute și 2 ore (în funcție de intensitatea mirosului).
Se deschid toate ușile pentru a permite disiparea gazului.
Repetați pașii dacă interiorul are încă un miros neplăcut.Așteptați cel puțin o oră cu toate ușile larg deschise înainte de a intra în mașină.
Mirosul de ozon ar putea rămâne câteva ore, dar mirosul neplăcut ar fi trebuit îndepărtat.
Îndepărtarea mirosului de fum de tigare la AA Auto Repair.
Toate mașinile acumulează mirosuri din utilizarea obișnuită. Există deversările obișnuite din alimente și băuturi care se încadrează adesea în zone greu accesibile. Fumul de tutun poate străpunge fiecare tesatura și fisură, iar rezidurile de fum se vor lipi de tavan și de alte zone interioare.

Nu mai trebuie să mascați mirosurile vehiculelor cu odorizante. Călătoria va mirosi proaspăt și va fi lipsită de poluanți, alergeni și mirosuri neplacute cu cel mai bun serviciu de igienizare auto  din Bucuresti.

Igienizarea cu ozon a funcționat atunci când orice altceva a eșuat.

semne ale unui alternator defect

Semne ale unui alternator defect

Reparatii Alternatoare

Reparatii Alternatoare – Alternatorul este o componenta relativ simpla, totusi joaca un rol important in sistemele electrice ale masinilor cu combustibil conventional. Cand alternatorul incepe sa cedeze, poate crea un efect domino al diferitelor probleme electrice. In cele din urma poate duce la reparatii costisitoare sau chiar la o defectiune majora.

La fel ca multe alte piese ale unei masini, alternatorul este predispus la uzura. Rotorul, periile si alte parti interne nu vor dura pentru totdeauna si, in cele din urma, alternatorul va trebui reparat sau inlocuit. Motiv pentru care este o idee buna sa fiti constienti de simptomele defectarii alternatorului.

Reparatii Alternatoare
Reparatii Alternatoare

Ce rol are alternatorul ?

Alternatorul converteste energia din arborele cotit in electricitate utila, care poate alimenta apoi sistemele electrice ale vehiculelor. De asemenea, poate ajuta bateria masinii sa se reincarce.

Alternatorul este format dintr-o bobina de cupru, cunoscuta sub numele de bobina, si magneti, cunoscuti ca perii. Periile se rotesc pe o axa si se perie de bobina care genereaza o incarcare electrica.

In majoritatea cazurilor, un alternator defect produce mai multe simptome inainte de a se defecta complet. Odata ce cunoasteti de aceste simptome frecvente ale alternatorului defect, veti putea detecta problema mai devreme si veti cauta ajutor mai devreme. Asta ar putea reduce nevoia de reparatii costisitoare.

Reparatii Alternatoare

Simptomul 1 – Indicator luminos de avertizare pe tabloul de bord

Majoritatea vehiculelor sunt echipate cu un indicator de avertizare pe tabloul de bord etichetat fie „ALT” sau „GEN” sau o pictograma in forma de baterie. Cand se aprinde, este adesea primul indiciu al problemelor legate de alternator.

Aceasta lampa de avertizare este legata de sistemele informatice din masina care pot monitoriza tensiunea de iesire a alternatorului. Daca iesirea alternatorului scade peste sau sub o limita prestabilita, atunci indicatorul luminos se declanseaza si se va aprinde. Cu toate acestea, daca iesirea alternatorului revine la raza normala, ledul de avertizare se va stinge.

Adesea, in primele etape ale problemelor cu alternatorul, lampa de avertizare a liniei poate palpai. Acest lucru se datoreaza faptului ca tensiunea de iesire se poate schimba rapid.

De asemenea, puteti constata ca lumina se aprinde atunci cand utilizati mai multa energie. De exemplu, daca conduceti noaptea cu farurile aprinse si incepe sa fie frig, activati ventilatia de habitaclu, masina are nevoie brusc de mai multa energie. Daca alternatorul este defect, este posibil sa nu poata mentine pasul, rezultand o scadere a tensiunii de iesire si aprinderea luminii de bord.

Reparatii Alternatoare

Cand se aprinde „ALT”, „GEN” sau lampa de avertizare in forma de baterie, nu ar trebui sa o ignorati, chiar daca pur si simplu palpaie. Ignorarea acestei lumini ar putea duce la reparatii scumpe sau chiar la o defectiune. Motiv pentru care ar trebui sa va duceti masina la un service specializat cat mai curand posibil, astfel incat sa poata diagnostica problema. In primele etape ale defectarii alternatorului, aceasta poate fi o solutie simpla. Este intotdeauna cel mai bine sa actionati atunci cand se aprinde lampa de control.

Simptomul 2 – Faruri scazute / palpaitoare

Farurile slabe sau palpaitoare pot indica, de asemenea, defectarea alternatorului. Este posibil sa observati ca luminile cresc in intensitate pe masura ce RPM-urile cresc, dar se estompeaza pe masura ce RPM-urile scad. Acesta este un semn sigur ca alternatorul nu reuseste sa genereze suficienta energie pentru a tine pasul cu nevoile electrice ale masinii.

Acest simptom depinde de obicei de numerosi factori, inclusiv cat de bine incarca alternatorul, cat de aproape este de un esec complet si cum este programata masina. Aceasta din urma este deosebit de importanta. Majoritatea masinilor moderne sunt pre-programate pentru a acorda prioritate locului in care este trimisa electricitatea in caz de probleme ale alternatorul.

Acest lucru se bazeaza de obicei pe considerente de siguranta. Ceea ce inseamna consumatori precum radioul sau ventilatia nu vor mai functiona inainte ca farurile sa inceapa sa se estompeze din intensitate. Desi aceasta este o caracteristica buna de siguranta, aceasta înseamna ca, daca aveti o masina mai noua si farurile se estompeaza, alternatorul dvs. poate fi deja reparat.

S-ar putea sa va ganditi dacă lumina mea este doar defecta si este un punct corect. Cu toate acestea, exista o serie de modalitati de a incerca sa o restrangeti la alternatorul dvs. De exemplu, dupa cum sa mentionat deja in simptomul 1, s-ar putea sa gasiti ca problema apare numai atunci cand utilizati mai multa energie electrica. Adica aveti farurile aprinse in acelasi timp cu radioul si ventilatia. Oprirea unuia din ceilalti consumatori electrici, va rezolva problema.

Reparatii Alternatoare

Simptomul 3 – Baterie descarcata

Multi conducatori auto au experimentat acel sentiment cand au incercat sa porneasca masina, dar nu auzeau altceva decat sunetul releelor ​​care bifau. Un semn sigur al unei baterii descarcate. Daca aveti o baterie descarcata poate fi un semn al unui alternator defect. Totusi, acest lucru nu este intotdeauna singurul motiv.

Reparatii Alternatoare
Reparatii Alternatoare

Cand alternatorul esueaza, nu poate furniza masinii suficienta energie electrica si, ca urmare, bateria incepe sa se consume, in cele din urma sa se descarce. Cu toate acestea, bateriile auto sunt concepute pentru a oferi motorului la pornire, o crestere a puterii pentru a face lucrurile sa functioneze. In plus, atunci cand alternatorul nu functioneaza, acesta nu asigura nicio incarcare regenerativa a bateriei masinii, care poate provoca, de asemenea, scurgerea acesteia.

Daca aveti o baterie descarcata, este o idee buna sa verificati alternatorul cand inlocuiti bateria. De asemenea, puteti face o verificare rapida pentru a diagnostica daca problema este bateria sau alternatorul dvs. Trebuie doar sa porniti masina, dar scoateti cablurile de start imediat dupa pornire. Daca alternatorul esueaza, motorul se va opri imediat. In timp ce, daca masina continua sa functioneze, atunci probabil ca este bateria. Cu toate acestea, ar trebui sa aveti grija cu aceasta metoda, deoarece o baterie „pe moarte” va primi o incarcare doar atat de mult timp inainte de a fi complet descarcata.

Simptomul 4 – Sunete ciudate

Sunetele ciudate pot fi indicative pentru numeroase probleme ale masinii si poate fi adesea dificil sa se determine de unde provine sunetul. Cu toate acestea, daca auziti sunete ciudate și aveti oricare dintre celelalte simptome rele ale alternatorului mentionate, acesta indica puternic defectarea alternatorului.

Sunetele de macinare sunt adesea rezultatul unui rulment uzat, rupt sau gripat. In timp ce sunetele de scartaieturi sunt de obicei cauzate atunci cand regulatorul de tensiune trimite semnale catre alternator pentru a incarca mai mult decat este necesar.

Reparatii Alternatoare

Simptomul 5 – Mirosuri ciudate

Un alt semn senzorial al unei defectiuni a sistemului alternatorului este un miros ciudat de sub capota. Este posibil sa observati cateva mirosuri diferite, dar toate sunt cauzate de faptul ca alternatorul functioneaza prea mult si este pe punctul de a se supraincalzi.

Semne ale unui alternator defect
Reparatii Alternatoare

Daca mirositi a fire topite, acesta este de obicei rezultatul unui alternator supraincalzit. Cu toate acestea, daca simti miros de cauciuc ars, atunci indică faptul ca, cureaua de cauciuc care mentine alternatorul in functiune poate sa nu se roteasca liber, provocand o frecare excesiva. Aceasta frecare poate provoca incalzirea curelei, producand mirosul distinctiv de cauciuc ars.

Simptomul 6 – Accesorii electrice lente

Asa cum s-a discutat in Simptomul 2, daca intampinati probleme cu alternatorul, accesoriile care se bazeaza pe electricitate pot de multe ori sa cedeze. Daca descoperiti ca geamurile electrice functioneaza incet, radioul functioneaza neregulat sau scaunele incalzite nu functioneaza, ar putea fi indicativul defectarii alternatorului.

Dupa cum sa mentionat anterior, este adesea posibil sa observati un model cu aceasta defectiune a echipamentelor. Anumite sisteme functionand doar atunci cand le porniti impreuna cu alte sisteme care utilizeaza energie electrica.

Reparatii Alternatoare

Simptomul 7 – Oprire regulata / dificultate de pornire

Uneori, cand alternatorul se defecteaza, oamenii vor observa ca masina se lupta sa porneasca sau se opreste frecvent. Acest lucru se datoreaza faptului ca atunci cand alternatorul nu incarca corect bateria. Atunci bateria nu are suficienta putere pentru a porni usor masina. In ambele cazuri, bateria masinii nu este inca descarcata, dar va fi pe drumul cel bun.

Semne ale unui alternator defect
Reparatii Alternatoare

Dupa cum am mentionat, alternatorul este alcatuit din diferite parti, deci daca observati ca esueaza destul de devreme, poate rezulta o reparatie ieftina a uneia dintre aceste piese. Cu toate acestea, daca ignorati aceste simptome, s-ar putea sa aveti reparatii mult mai costisitoare. De asemenea ar putea fi necesar sa inlocuiti piese suplimentare, cum ar fi bateria sau componentele electrice.

Prin urmare, va recomandam sa vizitati service-ul nostru pentru a va verifica masina daca observati oricare dintre simptomele rele ale alternatorului pe care le-am enumerat.

Sunati-ne pentru o evaluare completa a alternatorului / electromotorului : 0729.129.037

Domeniul nostru de activitate, ne face sa fim raspunzatori, profesionali, prompti, indrazneti si curajosi. Astfel putem face fata cu brio oricarei situatii.

Ne dorim sa satisfacem toti clientii si partenerii, prin reparatii auto si servicii de tractari auto de cea mai inalta calitate.

Service-ul nostru ASV  AUTO este situat pe Intrarea Vrabiei, nr.1, sector 5, Bucuresti.

Repararea Alternatoarelor / Electromotoarelor functioneaza doar pe baza de programare. Mecanicii nostri profesionisti, lucreaza cu simtul raspunderi si va pot solutiona orice problema aparuta la masina dvs.

Reparatii Alternatoare / Electromotoare programari la: 0729.129.037

Defectarea Radiatorului de Habitaclu

Defectarea Radiatorului de Habitaclu

Defectarea Radiatorului de Habitaclu – Apa curenta este minunata pentru casa ta – dar nu si in interiorul masinii tale. Daca descoperiti ca apa se scurge pe covoarele dvs. de sub bord, exista sanse mari ca radiatorulu de habitaclu sa fie de vina.

Ce este radiatorul de habitaclu?

Defectarea Radiatorului de Habitaclu
Radiator de Habitaclu

Radiatorul de caldura din interiorul autoturismului, este o versiune mai mica a radiatorului care se afla sub capota masinii, iar cele doua sunt conectate. Lichidul de racire trece prin el si, atunci cand fluidul se incalzeste, centrul creeaza caldura care radiaza prin incalzitorul vehiculului. De asemenea, joaca un rol important in sistemul de aer conditionat al masinii. Imparte lucrarea cu compresorul de aer conditionat pentru a atinge temperatura pe care o setati. Dezumidifica, de asemenea, aerul din masina si va dezabureste parbrizul.

Defectarea Radiatorului de Habitaclu

Cauzele defectarii radiatorului de habitaclu?

Defectarea Radiatorului de Habitaclu
Radiatorului de Habitaclu defect

Aproape aceleasi lucruri care va face ca radiatorul de sub capota sa sufere un final prematur – lipsa de intretinere. Ceea ce trece prin radiatorul motorului va trece si prin radiatorul de habitaclu. Sariti cateva schimburi ale antigelului, iar particulele de rugina si alte resturi care ar putea fi curatate cresc atat in ​​dimensiune, cat si in cantitate. Radiatorul motorului poate supravietui cu o intretinere minima, insa radiatorul de habitaclu, cu pasaje mai inguste, se va infunda mai repede.

Alte cauze ale defectiunii sistemului de incalzire/racire.

S-ar putea ca radiatorul de habitaclu sa nu fie problema, totusi. Posibil o siguranta arsa, filtrul de aer din cabina,clapetele  sistemului de ventilatie sau un motoras de la acesta. Inainte de a da vina pe radiatorul de caldura din cabina, verificati toate aceste posibile cauze.

Defectarea Radiatorului de Habitaclu
Defectarea Radiatorului de Habitaclu

Defectarea Radiatorului de Habitaclu

Daca indicatorul de temperatura al masinii dvs. arata ca motorul functioneaza mai fierbinte decat de obicei, ar putea insemna o scurgere a lichidului de racire si ar putea fi chiar prin radiatorul de habitaclu.
Daca in masina miroase a antigel, chiar si fara a vedea dovezi ale acestuia pe covor, nu este bine, deoarece acesta este daunator sistemului respirator.
Alte indicii pentru un radiator defect includ un reziduu lipicios pe geamuri, bord, volan sau alte suprafete din interiorul masinii.

A fi proactiv in ceea ce priveste intretinerea masinii dvs. poate contribui mult la prelungirea duratei de viata si a eficientei radiatorului de habitaclu.

Consultati service-ul nostru pentru intretinere si reparatii de rutina. Pentru mai multe informații despre inlocuirea unui radiator de habitaclu defect, sunati-ne pentru a programa o evaluare completa a sistemului de racire/ventilatie al masinii dvs. sau veniti direct la noi – SERVICE AUTO ASV situat pe Intrarea Vrabiei, nr.1, sector 5, Bucuresti..

Service-ul nostru va ofera o gama larga de Servicii Auto:

 • Reparatii Alternatoare
 • Reparatii Aeroterme habitaclu
 • Reparatii Electromotoare
 • Reparatii Electroventilatoare
 • Diagnoza Auto
 • Revizie Auto
 • Electrica
 • Incarcare freon
 • Polish faruri
 • Piese-Auto

De asemenea oferim si servicii de Tractari Auto – Moto 24/24 oriunde in Bucuresti si in Tara.

Probleme ale ventilatorului de radiator

Probleme ale ventilatorului de radiator

Probleme ale ventilatorului de radiator

Probleme obisnuite ale ventilatorului de radiator si cum le puteti remedia

Probleme ale ventilatorului de radiator – daca motorul masinii este supraincalzit si considerati ca ventilatorul de radiator este defect, atunci incercati aceste sfaturi de reparare.

Sfat: Inainte de a incerca reparatiile auto, este intotdeauna o idee buna sa aveti la indemana un manual de reparatii pentru marca si modelul masinii dvs. De exemplu, poate explica functionarea sistemului de racire al masinii dvs. Comutatoarele, senzorii si alte componente pot afecta functionarea ventilatorului de radiator.

Daca motorul se supraincalzeste si nu gasiti rezolvarea,nu va pierdeti calmul, contactati service-ul nostru ASV Auto Service. Suntem specializati in sistemele de racire multimarca, vehicule 4×4 si autoutilitare.

Probleme ale ventilatorului de radiator
Probleme ale ventilatorului de radiator

Cauzele unui electroventilator defect

Atentie: Electroventilatorul se poate defecta in mod neasteptat, chiar daca motorul masinii dvs. nu functioneaza, asa ca tineti mainile si sculele departe de palele ventilatorului.

1. Verificarea ventilatorului

Ca prim pas, asigurati-va ca principala problema de supraincalzire al motorului este ventilatorul. Deschideti capota masinii, porniti motorul, setati ventilatia la cea mai inalta treapta si lasati masina sa mearga la relanti pana cand motorul atinge temperatura optima de functionare. Aveti grija la indicatorul de temperatura pentru a va asigura ca motorul dvs. nu se supraincalzeste.

Daca ventilatorul functioneaza, atunci defectiunea este mai sus, pe traseul sistemului de racire a motorului. Verificati nivelul lichidului de racire (dupa ce motorul s-a racit), iar daca nivelul este corect, cauza ar putea fi defectarea radiatorului, termostatului sau pompei de apa. Va asteptam cu autovehiculul la service-ul nostru, iar profesionisti nostri se vor ocupa de diagnosticare, ulterior reparare. In situatia in care masina nu este functionala, va oferim si serviciul de Tractare Auto 24/24.

Probleme ale ventilatorului de radiator

2. Verificarea sigurantei

Daca ati stabilit ca ventilatorul de radiator nu functioneaza, primul lucru este verificarea sigurantei. Consultati manualul masinii pentru a afla exact care este siguranta sistemului de racire.

Daca siguranta este arsa, atunci inlocuirea acesteia ar trebui sa rezolve problema. Daca porneste din nou dupa ce a fost inlocuita siguranta, cu certitudine motorul ventilatorului de radiator are o defectiune.

3. Cablajul ventilatorului si sursa de alimentare

Daca siguranta este buna, verificati cablajul si sursa de alimentare a ventilatorului. Ar trebui sa existe doua fire care sa alimenteze ventilatorul. Deconectati cablul de la ventilator si verificati mufa, sa nu prezinte semne de deteriorare, coroziune sau conexiuni defecte.

Folosind un voltmetru, asigurati-va ca este prezent curent continuu. Daca ventilatorul nu este alimentat chiar si atunci cand motorul se afla la temperatura de functionare, atunci problema poate fi legata de releul ventilatorului sau de senzorul de temperatura.

Daca este furnizata tensiune ventilatorului, iar acesta nu se invarte, inseamna ca electroventilatorul dvs. trebuie reparat sau inlocuit. Daca nu aveti un voltmetru, puteti alimenta curent continuu de la baterie direct la ventilator.

Probleme ale unui ventilator de radiator
Probleme ale ventilatorului de radiator

Repararea electroventilatorului

Majoritatea service-urilor auto din Romania va vor recomanda sa cumparati un ventilator de radiator nou, nu si noi. Ventilatorul este o piesa care se poate reconditiona, pentru a functiona ca unul nou. Asadar, nu este nevoie de investitii suplimentare, decat aceea de reparare a ventilatorului.

Recomandam clientilor nostri repararea electroventilatorului existent sau inlocuirea sa cu unul reconditionat. Daca optati pentru un ventilator de radiator nou, va recomandam sa le evitati pe cele after-market si sa cumparati originalul. Va oferim reparatie completa  a ventilatorului de radiator (demontat/reparat/montat).

Dispunem de o gama larga de piese noi pentru sistemul de racire: electroventilatoare, pompe de apa, termostate, rezervoare, piese conexe (curele, furtunuri si fitinguri).

Service-ul nostru dispune de cele mai noi echipamente de diagnosticare, iar tehnicienii nostri complet pregatiti au in medie 10 ani de experienta in domeniul auto.
Vom identifica orice problema, vom stabili ce parti ar putea necesita intretinere, inlocuire sau reparare si apoi vom discuta cu dvs. inainte de a incepe reparatia.

ASV Auto Service este singurul service auto din Bucuresti, unde puteti inlocui sau repara electroventilatorul, ventilatorul de habitaclu, alternatorul sau electromotorul masinii dvs.

Sistemul de incalzire auto

Sistemul de incalzire auto

Cum functioneaza: Sistemul de incalzire al masinii dvs.

Cand vremea se racoreste, importanta fuctionarii corecte a sistemului de incalzire este prioritara. Comenzile sale pot fi pe bord, dar functionarea acestuia pleaca din interiorul motorului, impreuna cu sistemul sau de racire.

Intretinerea regulata a sistemului de racire nu numai ca aduce beneficii motorului, dar poate mentine radiatorul vehiculului in stare buna.

Un motor genereaza atat de multa caldura din combustie si frecare incat, daca nu este racit continuu, poate suferi daune grave. Practic, toate motoarele moderne ale vehiculelor sunt racite cu lichid, folosind apa amestecata cu antigel pentru a reduce coroziunea si a o impiedica sa inghete.

Sistemul de incalzire al masinii
Conductele infundate din acest radiator de habitaclu au impiedicat circulatia corecta a lichidului de racire, iar sistemul climatic a suflat doar aerul rece

Lichidul de racire este pompat prin intreg circuitul compus din radiator, pompa apa, bloc motor, furtune de legatura, termostat. Pompa de apa, cu ajutorul unei palete puse in miscare de cureaua de transmisie sau motor electric, este purtata din blocul motor in radiator. Asta dupa ce termostatul a deschis intre 90 – 110 grade Celsius pentru a asigura o buna functionare a motorului.

O parte din lichidul de racire fierbinte face un ocol de la motor printr-o supapa de apa, pana la radiatorul de habitaclu. Aceasta este o versiune in miniatura fata de radiatorul motorului, cu tuburi pentru circulatia lichidului de racire si aripioare de racire pentru a elimina caldura.

Sistemul de incalzire auto

Cand porniti ventilatorul, un motor de suflare trimite aerul incalzit de radiatorul de cabina, in interiorul masinii. Pentru a regla temperatura, mici „usi amestecate” se deschid sau se inchid pentru a regla cat de mult aer cald sau rece patrunde in cabina, din radiator sau din unitatea de aer conditionat. Exista, de asemenea, o clapeta care regleaza cat de mult aer curat intra in sistemul climatic din exterior.

Setarea sistemului la „recirculare” inchide aceasta clapa exterioara, iar sistemul climatic primeste doar aerul interior pentru a fi incalzit sau racit. Acest lucru il ajuta sa atinga rapid temperatura dorita si, de asemenea, poate impiedica patrunderea mirosurilor exterioare. Daca comutatorul de recirculare este pornit pentru prea mult timp, se poate acumula condens si poate cauza aburirea geamurilor. Daca intra prea putin aer din exterior, se pot crea niveluri mai ridicate de dioxid de carbon. Acest lucru va poate cauza somnolenta.

Sistemul de incalzire auto
Unele sisteme automate permit pasagerilor din spate sa isi ajusteze setarile climatice.

Sistemul de incalzire auto

Daca autovehiculul dvs. are control automat al climatizarii, acesta foloseste senzori pentru a monitoriza cabina si apoi deschide sau inchide clapetele mixte si clapeta exterioara, dupa cum este necesar, pentru a mentine temperatura setata. Sistemele cu doua zone, care permit soferului si pasagerului sa stabileasca temperaturi diferite, actioneaza clapetele de amestecare individuale de ambele parti ale bordului.

O serie de clapete determina, de asemenea, unde merge aerul. Acestea se deschid sau se inchid pentru a regla fluxul de aer atunci cand schimbati modurile de aerisire dintre podea, bord sau orificiile de dezghetare.

Desigur, incalzitorul nu sufla aer fierbinte imediat ce porniti masina. Cu cat este mai rece afara, cu atat dureaza mai mult pana incepeti sa simtiti caldura – si asta in primul rand datorita termostatului, o supapa sensibila la temperatura situata in sistemul de racire dintre motor si radiator. Motoarele au o temperatura de functionare ideala, care este in general intre 90 si 110 grade Celsius asa cum am mai spus. Pentru a se incalzi mai repede, termostatul se inchide pentru a impiedica lichidul de racire din interiorul motorului sa circule prin intregul sistem de racire. Odata ce motorul se incalzeste suficient, termostatul se deschide. Acel lichid de racire incepe sa circule si prin radiatorul de cabina, pentru confortul dvs.

Sistemul de incalzire auto

In cele din urma, lichidul de racire isi pierde proprietatile. Acesta trebuie schimbat conform programului de intretinere al vehiculului. Daca este ignorat prea mult timp, poate provoca acumularea de rugina si coroziune in sistem, care poate infunda tuburile interioare ale radiatorului. Poate restrictiona fluxul lichidului de racire prin acesta – si asta inseamna ca nu va exista caldura. Daca radiatorul de habitaclu se defecteaza, s-ar putea sa vedeti lichid de racire care picura de sub bord pe partea pasagerului. In cazul acesta veti gasi mocheta uda sau sa observati un miros puternic si dulce. Prevenirea este intotdeauna mai buna decat vindecarea. Multe radiatore sunt ingropate adanc in bord si, desi piesa in sine nu este atat de scumpa, ingreuneaza inlocuirea si creste costul manoperei.

Daca radiatorul dvs. nu se incalzeste, alte probleme pot include o aeroterma defecta sau actuatoare defecte care nu actioneaza corect clapetele sistemului de ventilatie. Alte cauze pot fi: un termostat defect al motorului, scurgeri sau un nivel scazut de lichid de racire sau o pompa de apa care functioneaza defectuos. Toate acestea afectand si functionarea motorului. Multe vehicule au inclus un filtru de aer de habitaclu si, daca este infundat, poate reduce eficienta incalzitorului. Majoritatea filtrelor sunt amplasate sub torpedou, iar in manualul masinii veti gasi modul de inlocuire.

Sistemul de incalzire auto

Reglarea vitezei ventilatorului trimite un semnal printr-o rezistenta de trepte catre aeroterma. Fie pentru a ridica ritmul, fie pentru a-l incetini. Siguranta termica a ventilatorului de habitaclu ajusteaza cantitatea de curent care merge la aceasta, in functie de turatia selectata.

Sistemul de incalzire auto
Sistemul de incalzire auto

Cand aeroterma se defecteaza, doar o cantitate mica de aer va patrunde prin orificiile de aerisire interioare pe baza cantitatii de aer exterior care intra in sistemul climatic.

Daca ventilatorul nu functioneaza, inainte de a indrepta degetul spre aeroterma, verificati sigurantele pentru a va asigura daca acestea sunt inca bune. Multe vehicule au doua sigurante pentru aeroterma de habitaclu. Una in blocul de sigurante din interior si cealalta in blocul de sigurante de sub capota. Ventilatorul de habitaclu este de obicei pozitionat sub plansa de bord, pe partea pasagerului. De asemenea, la anumite modele auto, aeroterma o gasim pe partea soferului, sus, in drepta pedalierului.

Sistemul de incalzire auto
Aeroterma Auto pozitionata sub torpedou.

Ventilatoarele de habitaclu care produc zgomote puternice, scartaieturi sau mai pornesc doar la socuri, trebuie reconditionate imediat pentru a evita defectarea/ arderea tuturor componentelor.

Unde va puteti inlocui sau repara aeroterma/ventilatorul?

Service-ul nostru ASV SERVICE este situat pe Intrarea Vrabiei nr.1, sector 5,Bucuresti. Sectiunea de Reparatii Aeroterme Auto functioneaza doar pe baza de programare. Mecanicii nostri profesionisti lucreaza cu simtul raspunderii si va pot solutiona orice problema aparuta la masina dvs.

Oferim o gama larga de servicii auto cum ar fi:

 • Reparatii Aeroterme Auto
 • Reparatii Alternatoare
 • Reparatii Electromotoare
 • Mecanica Auto
 • Diagnoza Auto
 • Revizie Auto
 • Reparatii motor
 • Sistem de franare
 • Kit distributie
 • Kit ambreiaj
 • Suspensie
 • Casete de directie
 • Tinichigerie Auto
 • Vopsitorie Auto
 • Electrica
 • Incarcare freon
 • Polish faruri

De asemenea oferim si servicii de Tractari Auto – Moto 24/24 oriunde in Bucuresti si in Tara.

Aeroterme/Ventilatoare de Habitaclu

Aeroterme/Ventilatoare de Habitaclu

Aeroterme/Ventilatoare de Habitaclu – Reparatii si Reconditionari

Ce este ventilatorul de habitaclu? Ce rol are acesta?

Reparatii Aeroterme/Ventilatoare de Habitaclu – Ventilatorul de habitaclu sau aeroterma auto, este un motor de suflare care atrage aerul in sistemul de control climatic al vehiculului si il distribuie in diferitele orificii de aerisire.

Aeroterme/Ventilatoare de Habitaclu
Ventilator habitaclu Volkswagen Touareg

Acest aer va trece fie prin radiatorul habitaclului, fie prin centrul evaporatorului pentru a asigura circularea sa pentru pasagerul masinii.

Aeroterme/Ventilatoare de Habitaclu
Aeroterma nefunctionala

Motorul suflantei functioneaza pe o cantitate mare de amperaj, care este controlata de un intrerupator de control al climatizarii si de un rezistor termic al motorului acesteia.

Care este rolul rezistentei termice?

Aeroterme/Ventilatoare de Habitaclu
Regulator de trepte aeroterma

Aeroterme/Ventilatoare de Habitaclu
Siguranta termica

Rezistenta termica a aerotermei este situata sub bordul masinii. Aceasta rezistenta permite motorului suflantei sa modifice viteza ventilatorului. Fara aceasta piesa nu veti putea modifica viteza fluxului de aer de la motorul suflantei.

Daca rezistenta s-a ars, ventilatorul va functiona numai la cea mai mare viteza/ treapta. Rezistenta termica se arde atunci cand aeroterma nu mai functioneaza in parametrii corecti.

Daca inlocuiti o rezistenta termica fara sa verificati si aeroterma la un centru specializat, riscati sa se arda din nou. Pentru a asigura functionarea corecta a motorului suflantei, rezistenta trebuie sa functioneze corect sau altfel s-ar putea sa ajungeti fie fara flux de aer din ventilator, fie ventilatorul dvs. va fi blocat pe o singura viteza.

Aeroterme/Ventilatoare de Habitaclu

Care sunt simptomele unui ventilator de habitaclu defect?

Aeroterme/Ventilatoare de Habitaclu
Ventilatorul nu functioneaza

Daca nu iese aer din orificiile de aerisire atunci cand este activata functia de ventilare, este un prim semn ca aeroterma s-a defectat. Intrarea apei in orificiul de admisie a aerului, umiditatea ridicata in aer sau un filtru de aer din cabina infundat, toate acestea vor face ca motorul suflantei sa functioneze mai greu, sa atraga un amperaj mai mare si, in cele din urma, sa se supraincalzeasca.

Marea problema aici este ca extragerea amperajului poate supraincalzi si arde rezistenta termica si unitatea de control, in cele din urma.

Mai sunt situatii cand ventilatorul de habitaclu da semne ca se defecteaza: aerul nu mai sufla cu putere din orificii, incepe sa scartaie, sa scoata zgomote ciudate sau chiar sa iti fie frica sa o mai pornesti.

Cat de grav este o aeroterma de habitaclu defecta?

Reparatii Ventilator habitaclu
Aeroterma Auto range-rover

Nu este o problema care sa va lase blocati pe marginea drumului, dar in culmile iernii sau verii, o aeroterma care nu functioneaza, poate face calatoria destul de incomoda.

Daca nu astepti cu nerabdare sa transpiri sau sa tremuri, atunci gaseste un mecanic bun. Procesul de inlocuire al aerotermei nu este unul tocmai usor, deoarece difera de la un tip de masina la altul.

La unele modele demontarea aerotermei se face usor, fiind pozitionata sub torpedoul masinii. In cazul acesta nu este nevoie sa demontezi absolut nimic, doar invarti de aeroterma si iese usor. De altfel sunt masini care necesita de la 1 ora pana 8 ore de munca pentru a inlocuii aeroterma. Este nevoie sa demontezi anumite componente ale plansei de bord pentru a ajunge la subiectul nostru.

Tine minte:

Daca nu iese aer din gurile de aerisire, este posibil sa aveti o problema cu aeroterma de habitaclu, precum si cu siguranta termica.

Daca siguranta termica s-a ars, este clar ca ventilatorul de habitaclu are o defectiune.

Aeroterme/Ventilatoare de Habitaclu

Ventilator habitaclu nou, second-hand sau reparat?

Aeroterme/Ventilatoare de Habitaclu
Aeroterma si siguranta termica

Majoritatea service-urilor auto din Romania va vor recomanda sa cumparati o AEROTERMA noua, nu si noi. Aeroterma este o piesa care se poate reconditiona, pentru a functiona ca una noua. Asadar, nu este nevoie de investitii suplimentare, decat aceea de reparare a aerotermei.

Recomandam clientilor nostri repararea aerotermei existente sau inlocuirea sa cu una originala, dar reconditionata, din stocul nostru. Inlocuirea aerotermei defecte cu una reconditionata se face in urma schimbului cu cea defecta (aeroterma veche la schimb) la un pret rezonabil.

Reparatia aerotermei dureaza intre 1-2 ore (demontat- reparat- montat), la o masina unde accesul se face usor. Reparatia beneficiaza de garantie!

Sugestia noastra este sa nu inlocuiti aeroterma existenta (defecta) cu una achizitionata de la un centru de dezmembrari auto. Exista riscul sa cumparati una la fel sau intr-o stare mai rea decat cea pe care o aveti deja sau sa apartina unei masini cu postul de conducere pe partea dreapta.

Daca optati pentru aeroterma noua, va recomandam sa le evitati pe cele after-market si sa cumparati originalul.

Cumulul nostru de experienta in reconditionarea aerotermelor auto, ne permite sa reparam o gama larga de marci auto. Vom enumera cateva din cele mai frecvente marci auto care ajung la noi, pentru reparatie: Dacia, Skoda, Volkswagen, Audi, Mercedes, Renault, Bmw, Opel si Ford.

Reparatii Aeroterme Auto la cele mai bune preturi din Bucuresti. Profesionistii ASV Auto o vor repara si curata, pentru a functiona ca una noua.

Contact Tractari Auto

In siguranta pana la sosirea ajutorului

In siguranta pana la sosirea ajutorului ; Marea majoritate a soferilor au avut de-a face cu un vehicul stricat cel putin o data in viata . Se intampla ca o masina sa nu mai funcționeze brusc dintr-un motiv inexplicabil. Este in voia dvs. sa gasiti o companie de remorcare in apropiere care sa se ocupe de de asta cu promptitudine.

Cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu cunosc pasii a ramane in siguranta in timp ce asteapta sosirea unei masini de tractare. Este destul de usor si simplu sa va mentineti in siguranta intr-o zona indepartata, unde traficul este redus. Deasemenea poate fi o provocare pe drumurile aglomerate. Ar trebui sa tineti cont de cateva masuri esentiale de siguranta, altfel puteti ajunge sa va puneti in pericol siguranta dvs.

Am selectat cateva puncte importante in acest articol pe care ar trebui sa le pastrati intotdeauna in spatele mintii atunci cand masina dvs. se strica. Aceste puncte ar trebui sa va protejeze in permanenta pe dvs. si pe ceilalti participanti la trafic.

Cum sa ramai in siguranta pe drum

Trageti masina in afara drumului(daca este posibil)

In  majoritatea situatiilor, primul lucru este sa tragi masina in afara drumului, astfel incat sa nu stea in calea altor vehicule. Sa ramai in mijlocul unui drum aglomerat va creste semnificativ sansele de a fi loviti de o alta masina si de a va ranii. In unele cazuri, nu veti putea muta vehiculul, deoarece acesta s-a defectat sau ati avut un accident. In acest caz, scoateti triunghiurile de avertizare din masina si instalatile corect. Puneti-le la aproximativ 5-7 metri in fata si spatele vehiculului si indepartati-va din drum.

Daca va aflati intr-o zona retrasa, cu putin sau deloc trafic, este perfect sa ramaneti in vehicul si sa asteptati firma de tractare. In cazul in care nu va simtiti in siguranta, blocati-va usile si inchideti ferestrele pana la sosirea ajutorului.

In siguranta pana la sosirea ajutorului

Vizibilitatea este esentiala

Indiferent daca masina dvs. este pe marginea drumului sau inca pe drum, ar trebui sa aprindeti luminile de avarie. In plus, asa cum am mentionat anterior, asigurati-va ca ati instalat triunghiul reflectorizant in spatele si in fata vehiculului pentru a avertiza ceilalti soferi. Avariile, triunghiurile de avertizare sau orice alt dispozitiv de avertizare timpurie sunt obligatorii, mai ales noaptea.

In cazul in care nu asteptati ajutorul in interiorul masinii, asigurati-va ca stati undeva unde va pot vedea alti soferi. De asemenea, este recomandabil sa nu petreceti prea mult timp in imediata apropiere a vehiculului, deoarece este un pericol masiv pentru siguranta dvs.

De exemplu, daca o alta masina ar acrosa masina dvs. in timp ce va aflati in apropiere, este posibil ca acest lucru sa va raneasca grav. Prin urmare, cel mai bun mod de a preveni acest lucru este sa stati la cel putin cativa metri distanta de autoturism. Astfel veti putea fi vizibili si in siguranta.

Cum sa ramai in siguranta in timp ce astepti sosirea unei masini de tractare

Nu irosi bateria telefonului

Acesta este unul dintre acele lucruri la care majoritatea oamenilor nu se gandesc,dar face o mare diferenta,mai ales in momente de urgenta. Desi este tentant sa-ti petreci timpul pe retelele sociale in timp ce astepti sosirea platformei auto, nu este un lucru pe care l-am recomanda. Indiferent cat de multa baterie ti-a mai ramas, risipirea ei pe jocurile mobile sau pe retelele de socializare este cel putin riscanta.

Ceea ce ar trebui sa faceti, mai ales daca va aflati intr-un loc indepartat, este sa cautati „companii de remorcare apropiate de mine”. Asigurati-va ca cititi cateva recenzii sau marturii ale clientilor inainte de a opta pentru o anumita companie.

Desigur, daca bateria masinii dvs. este inca functionala si aveti un incarcator la indemana. Nu ezitati sa nu luati in considerare sfaturile mentionate mai sus.

Fii atent cu strainii

Plimbarile nesolicitate sunt oarecum o sabie cu doua taisuri. Teoretic poti ajunge in cel mai apropiat oras si sa gasesti o companie de remorcare. Deasemenea poti intalni si oameni care ar putea incerca sa profite de tine. Unele grupuri de „hoti rutieri” vor lucra in gasca. In timp ce unul va ofera o plimbare in cel mai apropiat oras, celalalt va fura lucrurile din masina dvs.

Cel mai bun mod de a evita acest lucru este pur si simplu sa refuzati orice plimbare sau remorcare nesolicitata. Mai ales daca ati sunat deja la o companie de remorcare. Ori de cate ori o masina de tractari v-a oprii, asigurati-va ca provine de la compania pe care ati sunat-o mai devreme si nu este un tip intamplator care cauta sa profite de dvs.

Daca nu sunteti sigur sau poate ca vehiculul nu are detaliile specifice companiei, sunati din nou la companie si solicitati verificarea.

In siguranta pana la sosirea ajutorului

Nu lasati nimic de valoare in masina

Acesta este un lucru destul de simplu si destul de evident de retinut. Oamenii tind sa supravegheze lucrurile simple atunci cand creierul lor este ocupat cu lucruri mai importante. De exemplu cum ar fi o masina stricata in mijlocul drumului. Nu ar trebui sa lasati niciodata obiecte de valoare daca alegeti sa va lasati masina pe drum.

Chiar si cand ajunge masina de remorcare, scoate-ti lucrurile din masina. Nu stii niciodata ce s-ar putea intampla intre timp. Lucrurile personale care dispar dintr-o masina tractata nu sunt nemaiauzite, chiar si atunci cand ai de-a face cu companii de renume.

Cum sa ramai in siguranta in timp ce astepti sosirea unei masini de tractare

Pastrati intotdeauna o sticla cu apa in jur

Indiferent cat de aproape sau de departe ai fi de orasul urmator. Este intotdeauna o idee buna sa pastrezi o sticla cu apa in vehicul, in special vara pe autostrada. Multi oameni au avut probleme cu deshidratarea in timp ce erau blocati pe autostrada cu masina defecta. Mergeti si puneti o sticla de apa in portbagaj chiar acum si nu va trebui sa va mai ganditi la asta.

In siguranta pana la sosirea ajutorului

Apelati la o companie de incredere

Multi oameni fac greseala de a apela primul numar de telefon pe care il gasesc online. Aceasta nu este o buna practica in niciun caz. Pot exista sanse reale sa platiti un pret premium pentru servicii care altfel costa mult mai putin. Multe companii umbrite vor incerca sa valorifice setul nefericit de circumstante in care v-ati gasit. De aceea trebuie sa faceti o cercetare inainte de a apela.

Nu trebuie sa petreceti mult timp in acest sens. Citirea a cateva recenzii si marturii ale clientilor ar trebui sa fie suficienta.

Daca sunteti in cautarea unei companii de incredere si de incredere si va aflați in Bucuresti, nu ezitati sa ne sunati si va vom ajuta cu placere. Angajatii nostri sunt profesionisti instruiti, care au ani de experienta in acest business si stiu exact cum sa faca fata situatiilor delicate.

Va dorim plimbari fara neplaceri.

Costuri de intretinere ale vehiculelor electrice

Top 6 Costuri de intretinere ale vehiculelor electrice

Costuri de intretinere ale vehiculelor electrice. Este sigur sa spunem ca vehiculele electrice au devenit mai mult decat o simpla noutate. Desi sunt inca mai scumpe decat omologii lor pe benzina, preturile lor au scazut in ultimii doi ani. Tot mai multe persoane accepta plata in avans pentru ca isi dau seama ca masinile electrice sunt o investitie in viitor. Nu numai ca proprietarii de sisteme V.E(vehicule electrice) protezeaza mediul, dar economisesc si bani pe termen lung, din cauza costurilor mai mici de intretinere si combustibil.

Costuri de intretinere a vehiculelor electrice

De altfel, exista cateva costuri de intretinere a masinilor electrice de care viitorii cumparatori trebuie sa fie constienti. Astazi vom discuta unele dintre cele mai importante costuri de intretinere legate de masinile electrice, asa ca daca te-ai intrebat vreodata care este costul mediu de intretinere a unei Tesla, atunci acest articol este pentru tine!

Aveti grija de bateria dvs.

Costuri de intretinere ale vehiculelor electrice

Cum este un motor cu combustie interna la o masina obisnuita, la fel este o baterie pentru un autovehicul electric. Vehiculele alimentate cu electricitate se bazeaza pe baterii avansate pentru alimentarea motorului electric de sub capota. Ca toate celelalte baterii, bateriile masinilor electrice au o durata de viata si isi pierd capacitatea in timp. Cat timp bateria isi va pastra capacitatea maxima, va depinde de modelul V.E-ului dvs., dar si de modul in care o utilizati. A avea grija inseamna ca nu va lasati masina timp indelungat la temperaturi ridicate sau scazute. De asemenea, ar trebui sa evitati descarcarea completa a bateriei si incarcarea ei prea des. Consultati cartea masinii si faceti tot posibilul pentru a mentine bateria sanatoasa si pentru a evita cheltuielile premature.

Schimbarea anvelopelor de vara si de iarna

Schimbarea anvelopelor după sezon nu este doar ceva obisnuit pentru intretinerea masinilor electrice. Cu toate acestea, este chiar mai important datorita puterii de accelerare pe care o au aceste vehicule. V.E exercita mult cuplu si, prin urmare, pune o presiune mare pe anvelope. Conducerea cu anvelope necorespunzatoare le va determina sa se deterioreze mai repede, costandu-va mai multi bani in acest proces.

Costuri de intretinere ale vehiculelor electrice

Lichidul de frana

Spre deosebire de credintele oamenilor, masinile electrice au discuri si placute de frana obisnuite. Aceste piese functioneaza la fel ca sistemul dvs. de franare standard pe care il gasit la masinile conventionale cu combustie interna. De asemenea, au nevoie de lichid hidraulic pentru a putea functiona in mod fiabil, asa ca asigurati-va ca il verificati in mod regulat.

Schimbul placutelor de frana

Costuri de intretinere ale vehiculelor electrice

Pe langa lichidul de frana care va asigura functionarea sistemului de franare, trebuie sa aveti grija de placute si discuri. Franele uzate sunt una dintre cele mai frecvente probleme la masinile electrice. Soferii care conduc noile VE-uri, au de obicei o perioadă de acomodare si tind sa actioneze franele mai frecvent decat este necesar. De asemenea, terenul poate avea un impact semnificativ asupra duratei de viata a sistemului dvs. de franare.

Lichidul de racire

VE-urile sunt alimentate de un motor electric sofisticat, care s-a dovedit a fi superioar multor omologii ai sai, cu combustie interna. Chiar si aceste motoare moderne se bazeaza pe lichidul de racire pentru a preveni supraincalzirea motorului. Cat de des schimbati acest lichid va depinde de mai multi factori, in mare parte ce fel de vehicul electric detineti. Ar trebui sa consultati manualul autovehicului dvs. si sa acordati atentie acestei sectiuni.

Parbrizele, stergatoarele si lichidul de spalare

Chiar daca sunt de inalta tehnologie, masinile electrice folosesc stergatoare similare vehiculelor conventionale. Acestea trebuie inlocuite la fel ca lichidul de spalare. Parbrizele la aceste masini sunt la fel de sensibile la socuri si lovituri ca a celor pe combustie.

Costuri de intretinere ale vehiculelor electrice

In general, masinile electrice impart o parte din cheltuieli cu vehiculele conventionale. Sunt considerate masini cu intretinere redusa, in sensul ca economisesti o tona de bani pe combustibil si nefiind nevoie sa inlocuiesti componente precum pompe de combustibil, conducte de combustibil si rezervoare de combustibil.

Aici, la Ashville Cars Trans, trebuie sa tinem pasul cu cele mai recente tendinte din industria vehiculelor, asa ca daca sunteti dornici sa aflati mai multe despre comoditatea de a detine o masina electrica, ar trebui sa tineti pasul cu blogul nostru!

Remorcarea Auto

Remorcarea auto va poate deteriora masina?

Remorcarea auto nu este tocmai stiinta rachetelor. Implica o curba de invatare si poate, in anumite scenarii, sa fie o procedura destul de complicata. Motiv pentru care la serviciul de remorcare Ashville Cars Trans va recomandam sa optati pentru apelarea la profesionisti.

Nu toate companiile de Tractari Auto sunt certificate si au pregatirea, cunoasterea necesara de a va remorca in siguranta autoturismul. Pentru acestea, va pun la dispozitie cateva sfaturi utile.

Remorcarea Auto

Cu toate acestea, chiar si cu asistenta rutiera, masina dvs., transmisia si motorul pot trece prin multe solicitari. Prin urmare, este bine sa fii constient de riscurile posibile si sa stii ce masuri poti lua ca sofer pentru a preveni scenariile negative.

Ce daune pot aparea din tractarea unei masini?

Deci, tractarea unei masini o deterioreaza? Raspunsul scurt este: s-ar putea. Vorbim in principal despre rotile motrice ale vehiculului dvs. si transmisia acestuia.

Dacă tractarea se intampla cu rotile de antrenare pe sosea si transmisia dvs. nu este neutra, puteti ajunge sa va deteriorati:

 • Transmisia
 • Anvelople
 • Legaturilor Motorului

Acest lucru este valabil atat pentru transmisiile manuale, cat si pentru cele automate.

Desigur, orice companie certificata de asistenta rutiera ar fi trebuit sa aiba mecanici cu experienta. Complet instruiti, care sa stie ce sa faca in aproape orice scenariu. Totusi va recomandam sa invatati ce implica aceste proceduri, doar pentru a fi intotdeauna in siguranta.

Daca, totusi, ati ajuns la acest articol, cautand pe Google „firma de tractari mi-a deteriorat masina”. Poate doriti sa cititi cateva dintre sfaturile noastre cruciale despre cum sa preveniti daunele.

Sfaturi despre cum sa preveniti daunele in timp ce remorcati o masina

Pune-ti transmisia in neutru

Asa cum am mentionat deja, implicarea angrenajului neutru este cruciala, motiv pentru care, odata ce serviciul de remorcare ajunge, este probabil sa va ceara prima oara sa faceti asta.

Cand vehiculul ce urmeaza sa fie remorcat se afla in functia Drive sau Parking, vehiculul dvs. va suferi, cu siguranta, daune la transmisia, articulatia si anvelopele sale.

Remorcarea Auto

Acest lucru s-a intamplat deoarece rotile nu se pot invartii in cazul in care cutia de viteze nu este in functia Neutral. Masina dvs. va ajunge sa fie tarata pe asfalt, in timpul procesului de remorcare.

Verificati frana de mana electrica/manuala

La fel de important cum sa va puneti masina in pozitie neutral, ar trebui sa va asigurati ca si frana de mana este decuplata.

Vehiculele cu tractiune integrala pot fi mai complicate

Daca detineti un autoturism cu tractiune 4×4, este indicat ca arborele de tractiune din spate sa fie indepartat temporar din vehiculul dvs. Rotile din spate sa fie cele care raman sa fie utilizate la remorcarea sa. Solutie in care firma de tractare nu detine echipament pentru astfel de situatii.

Remorcarea Auto

De asemenea, nu va fie frica sa va exprimati punctul de vedere, daca observati ca cineva din echipajul de asistenta rutiera face o greseala evidenta.

Pastrati-va calmul

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteti face daca ajungeti la nevoia de remorcare este sa ramaneti linistiti si sa asteptati sa vina ajutorul. Nu incercati sa va conduceti vehiculul „mai departe de drum” daca nu este posibil din punct de vedere fizic si in siguranta. Acest lucru poate duce la mai multe daune si poate fi foarte nesigur.

Pur si simplu trageti pe marginea drumului, apelati asistenta rutiera locala si asteptati-o afara din autoturism. Nu uitati sa semnalizati corespunzator vehiculul cu triungiurile reflectorizante.

Ori de cate ori va aflati in situatia de tractare/remorcare a autoturismului dvs., asigurati-va ca apelati serviciul de remorcare Ashville Cars Trans .

Ajutorul este pe drum!

10Cele mai frecvente probleme ale masinilor

10Cele mai frecvente probleme ale masinilor

10Cele mai frecvente probleme ale masinilor. Oricat de atenti sunteti atunci cand mergeti cu masina la service pentru verificari de rutina si reparatii. Defectiunile minore sau majore pot aparea atunci cand va asteptati cel mai putin. Cand apar aceste probleme ocazionale, s-ar putea sa va panicati si sa va intrebati ce nu este in regula cu masina mea?

Pentru a va pregati pentru astfel de situatii, am intocmit o lista. Semne si Simptome care va vor ajuta sa recunoasteti cele mai frecvente probleme ale masinii. De asemenea si sfaturi despre cum sa le rezolvati imediat. Urmati aceste sfaturi si veti putea sa va continuati calatoria sau, cel putin, sa ajungeti in siguranta la cel mai apropiat service-auto.

Uzura placute de frana

Probleme ale masinilor. Placute de frana uzate.

Una dintre cele mai importante precautii de siguranta este faptul sa ai sistemul de franare perfect functional. Daca sunteti ingrijorat de starea placutelor de frana a masinii dvs., pentru a verifica daca totul este in ordine necesita doar o verificare vizuala rapida, fara a indeparta rotile.

Verificati vizual placutele de frana si verificati grosimea lor. Daca placutele de frana ale masinii dvs. par sa fie foarte subtiri, este timpul sa le inlocuiti. Inlocuirea placutelor de unul singur este posibila, dar va recomandam o vizita rapida la un mecanic-auto pentru a va asigura ca totul este in regula.

Lichidul de frana

Cele mai frecvente probleme ale masinilor.Lichidul de frana
10Cele mai frecvente probleme ale masinilor

In afara de inspectarea placutelor de frana, veti dori sa verificati si lichidul de frana. Aceasta se numara printre cele mai neglijate probleme ale masinii si ceva de care soferii uita complet, compromitand in consecinta siguranta lor pe drum. Potrivit producatorilor, lichidul de frana trebuie inlocuit la fiecare doi ani pentru a va asigura ca vehiculul dvs. functioneaza corect.

10Cele mai frecvente probleme ale masinilor

Scurgeri de ulei

10Cele mai frecvente probleme. Scurgeri de ulei.
10Cele mai frecvente probleme ale masinilor

Masinile mai noi depind de uleiul de inalta calitate. Este esential sa mentineti vehiculul functionand fara probleme si eficient. Amanarea schimburilor de ulei este unul dintre cele mai grave lucruri pe care le puteti face pentru masina dvs. .Acest lucru poate provoca pagube importante ale motorului intr-o perioada scurta de timp.

Asigurati-va ca urmati recomandarile producatorului si schimbati uleiul motorului la timp. Cu toate acestea, uneori, martorul de ulei de pe tabloul de bord ar putea sa se aprinda mai devreme decat va asteptati. Va sfatuim sa verificati periodic nivelul uleiului.

Daca masina dvs. este parcata, verificati daca aveti pete de ulei sub aceasta. Pentru a evita aceste situatii, asigurati-va ca inlocuiti filtrul de ulei al masinii dvs. la fiercare revizie.

Defectiuni ale termostatului

10Cele mai frecvente probleme ale masinilor. Termostat defect
10Cele mai frecvente probleme ale masinilor

Termostatul are rolul de a controla temperatura de functionare a motorului autovehiculului, mentinand-o la un nivel optim. Acest obiectiv se realizeaza printr-un principiu simplu de functionare. Dupa pornire, motorul incepe sa se incalzeasca, ajungand la un moment dat la temperatura de 80-90 grade Celsius. In acest punct, termostatul se deschide si permite trecerea lichidului de racire in circuit pentru a mentine aceasta temperatura optima.

Defectiunea apare in momentul in care termostatul nu se mai inchide etans ori nu se mai inchide deloc. Agentul de racire va circula astfel continuu, intarziind ajungerea motorului la temperatura optima de functionare. Ca o consecinta directa, modulul de control electronic va comanda un amestec mai bogat de carburant, pentru ca temperatura optima sa fie atinsa mai rapid si pentru a obtine o eficienta ridicata a arderilor. Automat consumul va creste.

Cum poate fi verificat termostatul? La o pornire la rece se palpeaza pur si simplu furtunul din partea de sus a radiatorului. Daca se simte circuland prin furtun lichidul de racire, in mod clar termostatul este defect sau blocat in pozitia deschisa si va trebui inlocuit.

Filtru de aer- murdar

10Cele mai frecvente probleme. Filtrul de aer

Motoarele moderne cu combustie interna se bazeaza pe filtrele de aer pentru a preveni intrarea diferitelor tipuri de impuritati. In acelasi timp asigura un flux de aer suficient pentru a putea avea loc o combinatie adecvata intre aer si benzina. Sistemul functioneaza ca ceasornicul, atat timp cat filtrele de aer nu sunt infundate.

Daca filtrele de aer se murdaresc, veti observa o scadere a performantei si o crestere a consumului de combustibil. Un alt semn ca motorul dvs. ar putea fi compromis este fumul negru eliminat prin teava de esapament. Curatarea sau inlocuirea filtrelor de aer poate remedia rapid aceasta problema.

10Cele mai frecvente probleme ale masinilor

Filtrul de transmisie infundat si defectarea sistemului de transmisie

10Cele mai frecvente probleme

Uleiul de transmisie este responsabil de mentinerea pieselor in miscare lubrifiate si functionarea corecta a acestora. Acest lucru, va permite sa schimbati vitezele fara probleme. Pentru a mentine uleiul curat si fara impuritati, producatorii includ un filtru special.

Ca orice alt filtru, acesta se poate murdarii in timp si trebuie curatat sau inlocuit pentru a va asigura ca intregul sistem de transmisie functioneaza cum trebuie. Daca la schimbarea vitezelor se aude si se simte un zgomot neplacut, este o idee buna sa te duci imediat la cel mai apropiat service-auto pentru verificarea sau daca este cazul, reparatia transmisiei.

Geometria rotilor

Geometria rotilor

Geometria rotilor este esentiala pentru orice tip de autovehicul. Asigura o deplasare sigura, atat in linie dreapta, cat si in curbe, dar eficientizeaza si consumul de carburant. Geometria rotilor trebuie verificata chiar si atunci cand conduci o masina noua, pentru ca aliniamentul lor poate fi afectat de urmatoarele situati:


Cand lovesti un obstacol
Cand observi ca anvelopele sunt foarte uzate
Cand masina are tendinta sa se deplaseze in lateral (stanga/dreapta) in timpul mersului
Cand volanul nu se repozitioneaza dupa viraj
Atunci cand inlocuiesti o piesa la transmisie sau la directie
Sau, chiar si atunci cand schimbi anvelopele noi cu unele vechi.


A nu se confunda geometria rotilor cu echilibrarea anvelopelor. Prima se refera la reglarea paralelismului celor patru roti. Mai exact, la reglarea unghiurilor acestora, ca sa fie perfect perpendiculare pe sol si paralele intre ele.

10Cele mai frecvente probleme ale masinilor

Supraincalzirea motorului

Motor supraincalzit

Suprancalzirea motorului nu este o intamplare frecventa. In general in cazul masinilor si camioanele mai noi, datorita sistemelor moderne de racire. Cu toate astea se poate intampla, iar cauza numarul unu este un radiator defect. Un radiator care functioneaza defectuos sau este fisurat, poate duce la deteriorarea grava a motorului dvs. Asadar, acordati atentie luminilor de avertizare si actionati rapid atunci cand apar aceste avertizari.

De asemenea, lichidul de racire trebuie sa fie inlocuit la un an de zile.

10Cele mai frecvente probleme ale masinilor

Defectiunea bateriei

Cele mai frecvente probleme ale masinilor. Martorul bateriei.

Chiar daca sunt reincarcabile, bateriile auto nu rezista pentru totdeauna si trebuie inlocuite la fiecare trei ani. Bateriile de masini se pot strica chiar înainte de data expirarii lor din mai multe motive. Conectoare defecte, expunere la caldura in exces, sau lasarea unui consumator pe timpul noptii, poate duce la o baterie complet descarcata.

Scopul principal al bateriei auto este de a porni electromotorul, care este responsabil pentru pornirea motorului. Cu o baterie descarcata, eforturile dvs. de a porni masina vor in zadar. Veti apela la cineva, pentru a va ajuta sa porniti motorul.

10Cele mai frecvente probleme ale masinilor

Alternatorul

Alternator auto

In afara de bateria autovehiculului, alternatorul este o componenta cheie responsabila cu furnizarea electricitătii sistemelor electrice ale masinii dvs. Are rolul de a le mentine in functiune, pornind odata cu motorul. De asemenea, alternatorul reincarca bateria, mentinand-o complet incarcata in timp ce motorul functioneaza.

Datorita acestui lucru, sistemele electrice ale vehiculului dvs. vor continua sa functioneze chiar si atunci cand alternatorul incepe sa nu mai functioneze. Acest lucru va va permite sa conduceti inca vreo doua zeci de kilometri, din momentul in care alternatorul nu mai functioneaza. Martorul de baterie din bordul masinii, va va anunta acest lucru.

Asigurati-va ca folositi cu atentie acei kilometri si conduceti catre cel mai apropiat service-auto pentru a inlocui alternatorul rapid inainte ca bateria sa se descarce complet.

10Cele mai frecvente probleme ale masinilor

Speram ca aceasta lista va va ajuta sa identificati si sa rezolvati problemele comune ale vehiculului dvs. Nu uitati sa acordati intotdeauna atentie luminilor de avertizare din bord si rezolvati problemele potentiale din timp.

Mai jos, puteti lasa un comentariu referitor care din sfaturi te-a ajutat cel mai mult in a-ti repara masina si de a continua drumul. Pentru mai multe articole legate de siguranta rutiera sau sfaturi generale de conducere, urmariti blogul nostru.

Daca intampinati probleme cu masina dvs si aveti nevoie de tractare auto imediata, noi Ashville Cars Trans suntem la un apel distanta de dvs.

Sa aveti drum bun!

Troliul auto si beneficiile acestuia

Troliul auto si beneficiile acestuia

Ce este un troliu? Cum functioneaza un troliu?

Troliul auto si beneficiile acestuia. Cautati sa luati in serios aventurile dvs. off-road? Doriti sa aflati mai multe despre instrumentele profesionale de remorcare? Este timpul sa faceti cunostinta cu troliul de remorcare. Troliurile sunt pe piata de mult timp, dar nu sunt atat de comune pe cat s-ar crede. Cu toate acestea, daca detineti un jeep care poate fi off-road precum Jeep Wrangler, este ideal sa aveti montat in partea din fata un astfel de troliu.

Troliul auto si beneficiile acestuia

Iata un ghid rapid despre ce este un troliu si cum sa il utilizati eficient.

Troliul auto si beneficiile acestuia

Troliu de remorcare: Cunostinte de Baza

Cand vine vorba de condus in conditii rutiere mai putin ideale, sa stii sa schimbi o anvelopa sau sa folosesti un troliu este foarte benefic. Un troliu este unul dintre cele mai eficiente dispozitive pentru tragere, ridicare, remorcare si manevrarea generala a obiectelor grele. De obicei, este montat pe fata jeep-urilor de teren sau pe partea din spate a camioanelor.

Componentele unui troliu de remorcare

Troliurile auto sunt alcatuite din mai multe componente diferite care lucreaza impreuna pentru a va trage pe tine sau pe altcineva dintr-o situatie urata. Fiecare parte are un scop unic, astfel incat le vom discuta in detaliu.

Cablul: Troliurile vin de obicei echipate cu un cablu de otel, funie sau un lant invelit in jurul tamburului. Cablul este probabil cea mai importanta parte si poate masura intre 20 si 120 de metri lungime.

Tamburul central: In forma circulara, tamburul este responsabil pentru prevenirea imbinarii si pastrarea perfecta a cablului infasurat atunci cand nu este utilizat. Tamburul se va roti intr-o miscare circulara atunci cand trebuie sa infasurati sau sa intindeti cablul.

Motor: Motorul alimenteaza unitatea de tambur electric sau hidraulic. Unele modele de troliu nu includ un motor electric, cu toate acestea, daca vine ca parte optionala, asigurati-va ca il obtineti. Motorul electric va face intregul proces considerabil mai rapid si va fi mult mai usor pentru dvs.

Cutia de viteze si carcasa angrenajului: O componenta cruciala responsabila pentru transformarea puterii de la motor in putere de tragere, ofera troliului capacitatea de a va scoate dintr-o pozitie dificila in cel mai scurt timp. Maneta amplasata pe carcasa angrenajului va permite sa angajati angrenajele sau modul liber de bobina.

Cum functioneaza un troliu

Troliul auto si beneficiile acestuia
Troliul auto si beneficiile acestuia

Daca ramaneti blocat in noroi sau incercati sa scoateti pe altcineva de acolo, primul lucru pe care veti dori sa il faceti este sa activati modul de bobina liber si sa trageti cantitatea suficienta de cablu. Atasati carligul la masina pe care incercati sa o trageti sau la un obiect stationar ca un copac (veti dori sa utilizati un protector pentru trunchiul copacului pentru a va oferi un punct de ancorare sigur). Puneti troliul in viteza cu ajutorul manetei situate pe carcasa angrenajului.

Troliul auto si beneficiile acestuia

Troliul auto si beneficiile acestuia

In cazul in care aveti un motor electric, puteti conecta o telecomanda si puteti incepe procesul de recuperare. Un element foarte important de mentionat este amortizorul liniei de troliu. Nu incepeti procesul de recuperare fara a pune mai intai amortizorul liniei de troliu pe cablu. Acest lucru este crucial in special daca utilizati un cablu de sarma de otel. Amortizorul va va proteja pe dvs. si pe ceilalti de energia cinetica stocata in cablu. Siguranta este primordiala atunci cand troliti.

Troliul auto si beneficiile acestuia

Troliul auto si beneficiile acestuia

V-am prezentat un scurt ghid, care va ofera informatiile necesare despre cum functioneaza un troliu auto. Daca sunteti interesati de mai multe metode de remorcare si sfaturi, urmariti blogul nostru, unde expertii nostri isi ocupa timpul pentru a va prezenta lucruri benefice.

Ti-ai luat aventura off-road prea in serios si ai ramas blocat in mijlocul naturii? Contacteaza-ne si te vom remorca inapoi in drum in siguranta si in cel mai scurt timp.


Drum Bun!

Tractari Auto

Avantajele serviicilor de Tractare Auto

Avantajele serviciilor de tractare auto

Avantajele serviciilor de tractare auto. De ce sa apelam la o firma de tractare auto? Este optiunea corecta?

Avantajele serviciilor de tractare auto

Avantajele serviciilor de tractare auto. Ati fost vreodata in situatia sa ramaneti blocati in mijlocul drumului din cauza unei avarii majore a masinii? Unii oameni aleg sa-si traga masinile cu ajutorul unui alt vehicul. Ei bine, aceasta metoda nu este una rea, dar din mai multe motive, este bine sa o evitati. Problema se poate inrautati, defectand si alte piese ale autoturismului. Acesta este motivul pentru care ar trebui sa alegeti sa apelati la o firma de tractare auto profesionala, care va poate ajuta sa transportati masina in siguranta la service, fara sa provocati alte daune. Odata ce ai ramas blocat in mijlocul drumului, serviciul de remorcare auto este cea mai buna optiune. Cititi mai departe pentru a cunoaste avantajele de a apela la firma noastra de tractare auto.

Serviciu rapid si eficient

Avantajele serviciilor de tractare auto

Serviciul rapid si eficient de tractare auto-moto, este cel mai potrivit si la indemana atunci cand masina se defecteaza. In momentul de urgenta, profesionistii nostrii ajung rapid la locatia dvs., oriunde v-ati afla. Daca v-a lasat masina in orice loc al orasului, nu este deloc o idee buna sa chemati mecanicul auto. De asemenea, daca se intampla acelasi lucru pe autostrada, problema dvs. poate deveni un pericol pentru ceilalti participanti la trafic. Prin urmare, este cel mai bine sa ne contactati imediat ce ati intampinat probleme cu masina.

Avantajele serviciilor de tractare auto

Renunta sa stai blocat pe drum

Avantajele serviicilor de Tractare Auto
Avantajele serviicilor de Tractare Auto

A ramane blocat pe drum cu o masina nefunctionala este intotdeauna iritant. Soferii tind sa se apropie de alti soferi in general si pot aparea chiar accidente rutiere din acest motiv. „Trasul la sufa”, dupa cum stim cu totii de aceasta metoda, va poate costa mai mult decat costul unui serviciu de tractare auto calificat. Remorcarea incorecta a vehiculului poate duce adesea la daune . Indiferent de locatia in care va aflati, daca autoturismul dvs. s-a defectat, alegerea potrivita este sa apelati la firma noastra de tractari auto.

Avantajele serviciilor de tractare auto

Masina dvs. este in siguranta cu NOI

Avantajele serviicilor de Tractare Auto
Avantajele serviicilor de Tractare Auto

Daca hotarati sa va trageti masina cu un alt vehicul, exista riscul ca masina dvs. sa devina incontrolabila, iesind de pe carosabil sau chiar provocând un accident major. De aceea, un serviciu calificat de tractare auto, este optiunea cea mai potrivita pentru a va asigura ca totul va fi bine. Puteti sta linistiti ca masina dvs. v-a fi manipulata si transportata in siguranta de catre profesionistii nostri de la Ashville Cars Trans.

Daca sunteti in cautarea unui serviciu de remorcare auto profesional in Bucuresti, luati legatura cu echipa noastra calificata si pregatita pentru orice situatie de remorcare auto. Pentru programari sau intrebari, nu ezitati sa ne contactati la orice ora la nr. de telefon – 0729.129.037

×

Powered by WhatsApp Chat

×